Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy z posypką
Kotlety schabowe rozbić, posolić, popieprzyć i odstawić na 1h do lodówki. Kotlety obtoczyć w mące i podsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podsmażone kotlety przełożyć do naczynia żaroodpornego. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na pozostałym tłuszczu na patelni. Czosnek obrać, posiekać i dodać do cebuli. Kiełbasę pokroić w kostkę i dodać do zeszklonej cebuli. Chwilkę wszystko razem smażyć, doprawić solą i pieprzem, a następnie wlać wino. Dusić wszystko na małym ogniu aż do odparowania i zgęstnienia. Gotową kiełbasę z cebulą wyłożyć na kotlety schabowe w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku ok. 20 min w 180 st. Gotowe kotlety podawać z ziemniakami i surówką.