Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy z sosem ziołowym
1)W misce mieszamy składniki: musztarda, cukier, ocet i oliwa z oliwek. Stale mieszamy do uzyskania jednolitej masy.
2)Dorzucamy do sosu drobno posiekane oliwki Kalamata, kapary, oregano, bazylię.
3)Odstawiamy do lodówki.
4)Ubijamy kotlety do grubości 0,5 cm.
5)Przyprawiamy pieprzem i solą do smaku.
6)Smażymy kotlety na patelni.
7)Podajemy kotlety polane chłodnym sosem z ziemniaczkami, ryżem, kaszą, z czym tylko chcecie.
2)Dorzucamy do sosu drobno posiekane oliwki Kalamata, kapary, oregano, bazylię.
3)Odstawiamy do lodówki.
4)Ubijamy kotlety do grubości 0,5 cm.
5)Przyprawiamy pieprzem i solą do smaku.
6)Smażymy kotlety na patelni.
7)Podajemy kotlety polane chłodnym sosem z ziemniaczkami, ryżem, kaszą, z czym tylko chcecie.
wedith1