Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kotlet w ziołach prowansalskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kiedy znudzą nam się zwykłe kotlety schabowe robię właśnie takie w ziołach.

Kotlet w ziołach prowansalskich Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlet w ziołach prowansalskich

 

Sposób przygotowania:

Kotlet w ziołach prowansalskich
Schab umyć, osuszyć, rozbić. Każdy kawałek z obu stron oprószyć kucharkiem, pieprzem, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Odstawić na 15 minut, aby mięso "przegryzło" się z przyprawami. Jajka umyć, rozkłócić. Każdy kotlet opanierować w jajku i bułce tartej. Olej mocno rozgrzać na patelni. Smażyć każdy kawałek mięsa z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i mizerią.
Kotlet w ziołach prowansalskich
Mięso rozbić i przyprawić kucharkiem, pieprzem, ziołami i czosnkiem.
Kotlet w ziołach prowansalskich
Przyprawione mięsko pamierować w jajku i bułce tartej.
Kotlet w ziołach prowansalskich
Smazyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.