Sposób przygotowania:
Kotlet z jaj
Jaja umyć, ugotować na twardo, zalać zimną wodą, następnie wyjąć z wody i obrać ze skorupek.
Bułkę namoczyć w mleku.
Cebule obrać, opłukać, pokroić w plastry i podsmażyć na tłuszczu.
Ugotowane jaja zemleć w maszynce razem z bułką i cebulą.
Do masy dodać surowe jaja mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz, umytą i drobno posiekaną pietruszkę zieloną i dokładnie wymieszać.
Masę zważyć i ustalić wielkość jednej porcji.
Wyważyć kotlety, formować je, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Bułkę namoczyć w mleku.
Cebule obrać, opłukać, pokroić w plastry i podsmażyć na tłuszczu.
Ugotowane jaja zemleć w maszynce razem z bułką i cebulą.
Do masy dodać surowe jaja mąkę ziemniaczaną, sól, pieprz, umytą i drobno posiekaną pietruszkę zieloną i dokładnie wymieszać.
Masę zważyć i ustalić wielkość jednej porcji.
Wyważyć kotlety, formować je, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.