kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Kotlet zapiekany ze szparagami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

obiad, który może zaskoczyć...

Kotlet zapiekany ze szparagami

Składniki:

Kotlet zapiekany ze szparagami

 

 

 

  • Dodatkowo:
  • Dowolna surówka

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet zapiekany ze szparagami
Kotlety rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem. Maczać w roztrzepanym jajku i obtaczać w tartej bułce. Smażyć na oleju na złoty kolor. W między czasie ugorować szparagi w wodzie z dodatkiem soli i cukru. Wcześniej usmażone kotlety schabowe ułożyć na blaszce w piekarniku. Na wierzchu położyć ugotowane szparagi wymieszane z żółtym serem. Wstawić do piekarnika na 10 minut – 200 ˚ C. Podawać z dowolną surówką i ziemniakami lub pieczywem.