Sposób przygotowania:
Kotlety brokułowe z sosem tatarskim
Ziemniaki obieramy i gotujemy. Jeszcze ciepłe ziemniaki rozgniatamy na kremowe puree. W garnku zagotowujemy wodę ze szczyptą soli, wkładamy różyczki brokuła, ponownie całość zagotowujemy i gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Po ugotowaniu brokuła studzimy i dokładnie rozgniatamy widelcem. Do miski wkładamy ziemniaki, warzywa, dodajemy jajko i mąkę oraz natkę i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Z masy formujemy małe kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej, smażymy na rumiano na wolnym ogniu. Ciasto będzie się kleiło więc najlepiej kotleciki formować zwilżonymi dłońmi. Składniki sosu drobno kroimy, wkładamy je do miski, dodajemy chrzan, majonez, odsączony groszek - mieszamy i przyprawiamy do smaku. Sos można podać od razu, ale najlepszy jest, gdy się przegryzie kilak godzin w lodówce. Usmażone kotleciki podajemy z sosem. Smacznego :)