Sposób przygotowania:
Kotlety chlebowe Eli
Łuskane orzechy włoskie posiekać. Chleb pokroić w kostkę,włożyć do dużej miski,wlać mleko i wodę. Całość wymieszać i odstawić aż chleb namięknie. Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać pięć łyżek oleju,dodać cebule i smażyć aż się lekko zrumieni. Usmażoną cebulę ostudzić. Do miękkiego chleba dodać usmażoną cebulę,posiekane orzechy,przyprawę do mielonego,czosnek granulowany,jajka,sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszać. Z masy chlebowej formować kotlety tak jak mielone i obtoczyć w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na rumiano z obu stron. Ja podałam kotlety chlebowe z gulaszem. Można je podawać też z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Smacznego!