alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Kotlety chlebowo-cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety chlebowo-cebulowe, kotlety chlebowo-cebulowe

Kotlety chlebowo-cebulowe

Składniki:

Kotlety chlebowo-cebulowe

 

  • 700 ml pełnotłustego mleka
  • 4 cebule
  • 1 kg chleba
  • 2 jajka
  • 2 duże łyżki pestek słonecznika
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety chlebowo-cebulowe
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Chleb pokroić, zalać mlekiem, odstawić do namoczenia, po czym dokładnie odcisnąć. Obrać cebulę, posiekać, rozetrzeć z chlebem, zmielić. Dokładnie wymieszać z jajkami i pestkami słonecznika. Przyprawić. Z masy ukształtować kotlety. Usmażyć z obu stron. Kotlety powinny być mocno rumiane.