Sposób przygotowania:
Kotlety cielęce z dymką
Dymkę myjemy,oczyszczamy ze zwiędłych liści,białą część 1/3
części zielonej kroimy w talarki.Kotlety lekko tłuczemy tłuczkiem.posypać pieprzem,solą i mąką.Olej rozgrzewamy i smażymy kotlety na patelni po 2min.po każdej stronie.Zdejmujemy.Na patelnię wrzucamy dymkę,krótko podsmażamy,dodajemy ocet i wino(można wodę lub rosół).Wkładamy wszystko na patelnię kotlety i dusimy 8-10 min.Smacznego.
części zielonej kroimy w talarki.Kotlety lekko tłuczemy tłuczkiem.posypać pieprzem,solą i mąką.Olej rozgrzewamy i smażymy kotlety na patelni po 2min.po każdej stronie.Zdejmujemy.Na patelnię wrzucamy dymkę,krótko podsmażamy,dodajemy ocet i wino(można wodę lub rosół).Wkładamy wszystko na patelnię kotlety i dusimy 8-10 min.Smacznego.