osaax3

osaax3

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Kotlety De Voilaille

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sposób wykonania kotletów

Kotlety De Voilaille

Składniki:

Kotlety De Voilaille

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety De Voilaille
Filety z kostka oczyścić, umyć, osuszyć Lekko rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą nadając kształt wydłużonego liścia W miejscu dzielenia się dużego filetu położyć mały filet, lekko rozbity Masło uformować w wałeczek Ułożyć porcję masła wzdłuż filetów Zawinąć brzegi filetów tak aby zachodziły jeden na drugi. nadać kształt wrzeciona. Filety panierować w rozbitym jajku bułce tartej Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor Podawać bardzo gorące na "ogrzanych" talerzach, z odpowiednimi dodatkami.

Tagi:

tarta