Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Kotlety de Volaille

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Piersi podzielić na połówki i zbić tłuczkiem. Mocno zmrożone masło podzielić na

Kotlety de Volaille

Składniki:

Kotlety de Volaille

 

  • 2 piersi kurczaka (ok. 50 dag)

 

  • jajo

 

 

  • pół szklanki utartej i przesianej bułki

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety de Volaille
Piersi podzielić na połówki i zbić tłuczkiem. Mocno zmrożone masło podzielić na cztery podłużne kawałki nieco krótsze od filetów. Ułożyć po jednym na każdym kotlecie, zawinąć boki i zwinąć mięso w bardzo ścisły rulonik (w czasie smażenia masło nie powinno wypłynąć na patelnię). Oprószyć mąką, panierować w rozkłóconym jaju i tartej bułce, po czym usmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawać z frytkami i sałatą lub surówką. Kotlety można udekorować cząstkami cytryny, pomidora i listkami pietruszki. 100 g - 200 kcal


T.K.