gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Schabowe z pieczarkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane schabowe podaję na obiad jako danie główne z ziemniakami i surówką. Polecam - są pyszne.

Schabowe z pieczarkami i serem

Składniki:

Schabowe z pieczarkami i serem

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z pieczarkami i serem

ETAP 1:

Schabowe z pieczarkami i serem
Pieczarki obieramy odkrawając im ogonki.

Pieczarki obieramy.

ETAP 2:

Schabowe z pieczarkami i serem
Obrane pieczarki kroimy w plasterki i gotujemy.

Następnie pieczarki kroimy w plasterki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odcedzamy.

ETAP 3:

Schabowe z pieczarkami i serem
Przyprawione plastry schabu panierujemy.

Schab kroimy w plastry i rozbijamy tłuczkiem na kotlety. Plastry mięsa przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny. Następnie maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

ETAP 4:

Schabowe z pieczarkami i serem
Plastry schabu smażymy na rozgrznym tłuszczu.

Plastry schabu smażymy z obu stron.

ETAP 5:

Schabowe z pieczarkami i serem
Na podsmazone schaby wykładamy pieczarki.

Na jednej z podsmażonych stron układamy ugotowane pieczarki.

ETAP 6:

Schabowe z pieczarkami i serem
Na pieczarki ukłądamy plastry żółtego sera.

Po czym schaby z pieczarkami przykrywamy plastrami żółtego sera i jeszcze przez chwilę smażymy.