dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kotlety gryczane z białym serem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Kotlety z kaszy gryczanej z dodatkiem białego sera.

Kotlety gryczane z białym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety gryczane z białym serem

 

Sposób przygotowania:

Kotlety gryczane z białym serem
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Złocimy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy do kaszy. Następnie dodajemy starty na tarce twaróg, jajko, sól, pieprz do smaku i odrobinę bułki tartej. Wyrabiamy gładką masę. Formujemy kotlety. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Smacznego.
Kotlety gryczane z białym serem
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, którą następnie studzimy.
Kotlety gryczane z białym serem
Obraną cebulę drobno siekamy i złocimy na rozgrzanym tłuszczu.
Kotlety gryczane z białym serem
Do akszy dodajemy ser, cebulę, jajko, przyprawy i bułke tartą.
Kotlety gryczane z białym serem