Sposób przygotowania:
Krokiety z piersi z kurczaka
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Do miski wlewamy mleko i wbijamy jajka, solimy i cukrujemy do smaku wszystko miksujemy. Stopniowo dodajemy mąkę tyle aby ciasto było leiste nie za gęste. Z przygotowanego ciasta smażymy naleśniki. Przygotowujemy farsz. Pierś z kurczaka myjemy i mielimy. Zmielone mięsko doprawiamy solą i pieprzem, natkę pietruszki siekamy drobno i dodajemy do zmielonego mięska. Przyprawione mięsko smażymy na rozgrzanym oleju. podczas smażenia dodajemy margaryny lub masła. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy w krokiety. Gotowe krokiety maczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Przygotowane krokiety smażymy na maśle lub margarynie na złoty kolor. Smacznego :)