ewaole

ewaole

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Kotlety jajeczne 7

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie kotlety z gotowanych jajek i cebuli.

Kotlety jajeczne 7

Składniki:

Kotlety jajeczne 7

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczne 7
9 jajek gotujemy na twardo i obieramy. Jedno zostawiamy na później. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do ugotowanych, jajek. Dodajemy obraną i pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wszystko razem mielimy w maszynce do mielenia. Dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę, sól, pieprz i surowe jajko. Z takiej masy formujemy kotleciki o obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Kotlety są gotowe.Podajemy z ziemniakami i sałatką. Smacznego !

Tagi:

jajko tarta jajka