Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kotlety kalafiorowo - mięsne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Są to kotlety z kalafiora i kurczaka jest to wspaniałe połączenie smaków. Podajemy je z ziemniakami i surówka

Kotlety kalafiorowo - mięsne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety kalafiorowo - mięsne

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety kalafiorowo - mięsne
Ciepłym mlekiem zalewamy kajzerkę. Gdy bułka nasiąknie mleko dobrze ją odciskamy.Kalafiora myjemy dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i rozgniatamy widelcem. Fileta bardzo drobno kroimy lub miksujemy w blenderze. Cebulkę obieram drobno siekam i smażę na oleju. Kajzerkę , kalafior, mięso , cebulkę mieszamy i zagniatamy na jednolitą masę , dodajemy jajka i doprawiamy do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej, z masy formujemy kotlety i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor.
Kotlety kalafiorowo - mięsne
Kalafiora myjemy dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie
Kotlety kalafiorowo - mięsne
Fileta bardzo drobno kroimy lub miksujemy w blenderze
Kotlety kalafiorowo - mięsne
Kajzerkę , kalafior, mięso , cebulkę mieszamy i zagniatamy na jednolitą masę , dodajemy jajka i doprawiamy do smaku.
Kotlety kalafiorowo - mięsne
Na patelni rozgrzewamy olej, z masy formujemy kotlety i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor