LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Kotlety meksykańskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Super danie nie tylko na obiad, ale również na święta.

Kotlety meksykańskie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety meksykańskie

 

  • mięso mielone 1 kg
  • ryż w torebce 1
  • jaja 2
  • biała kapusta 1/4
  • marchew 2
  • cebula 2
  • koncentrat pomidorowy
  • sól, pieprz, liśc laurowy, ziele angielskie
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety meksykańskie
Kapustę poszatkować. Mięso z jajkami, surowym ryżem, kapustą, solą i pieprzem wyrobić na jednolitą masę. Formować kotlety, usmażyć. Przełożyć do garnka, podlać wodą. Cebulę pokroić w piórka, marchew zetrzeć na grubej tarce, wyłożyć na kotlety. Dodac liśc laurowy, ziele angielskie, ziarenka pieprzu. Zalać koncentratem, dusić do miękkości. Uważac by się nie rozpadały. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Kotlety meksykańskie
Smażenie kotletów meksykańskich na rozgrzanym tłuszczu.
Kotlety meksykańskie
Duszenie kotletów meksykańskich z cebulą, marchwią i dodatkami.

Tagi:

ryż mięso