Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety mielone są idealne na drugie danie obiadowe. Mój synek bardzo często prosi o ich przygotowanie.

Kotlety mielone

Składniki:

Kotlety mielone

 

  • 50 dag mięso wieprzowe mielone,
  • 30 dag mięso z indyka mielone,
  • 2 sztuki jajka,
  • sztuka cebula,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 10 dag bułka tarta,
  • 3 łyżki tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone
Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Mięso wieprzowe połączyć z mięsem z indyka i wyrobić masę mięsną dodając jajka. Do masy mięsnej dodać sól i pieprz do smaku. Następnie dodać cebulkę i wyrobić masę mięsną. Z mięsa odrywać kawałki i formować płaskie kotleciki. Kotlety obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu z obu stron na złoty kolor.