Sposób przygotowania:
Kotlety mielone drobiowo - wieprzoweETAP 1:
Mięso wieprzowe i drobiowe umyć i osuszyć a następnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa. Bułkę kajzerkę zalać zimnym mlekiem i pozostawić na kilkanaście minut do namoczenia.
Następnie odcisnąć i dodać do mięsa. Do mięsa wbić jajko. Wsypać ok. 1 łyżeczkę soli i dużą szczyptę pieprzu. cebulę obrać, drobno posiekać i przesmażyć na oleju.
Dodać do masy mięsnej. Wszystko dokładnie wyrobić ręką na jednolitą masę. Jeśli masa jest zbyt rzadka można dosypać trochę bułki tartej.
Z masy formować rękami kotlety, obtaczać je w bułce tartej i układać na patelni na gorącym oleju. Smażyć na niedużym ogniu z obu stron na brązowy kolor.
Wykładać na talerz.