WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schabowe w sezamowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne schabowe przyprawione solą, pieprzem i ostrą przyprawą do grilla opanierowane w jajku i bułce tartej wymieszanej z sezamem.

Schabowe w sezamowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe w sezamowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w sezamowej panierce

ETAP 1:

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety. Doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym i ostrą przyprawą do potraw z grilla. Jajko wybić do talerza i roztrzepać widelcem.

Na drugim talerzu wymieszać bułkę tartą z sezamem. Kotlety maczać w jajku a potem w bułce wymieszanej z sezamem. Na patelni rozgrzać olej i ułożyć na nim kotlety. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Wyłożyć na talerz przykryty ręcznikiem papierowym a następnie podawać z ulubionymi dodatkami.

Schabowe w sezamowej panierce
Schabowe sezamowe w trakcie smażenia na patelni
Schabowe w sezamowej panierce
Kotlety opanierowane w jajku i w bułce wymieszanej z sezamem
Schabowe w sezamowej panierce
Zestaw do panierowania: jako i bułka wymieszana z sezamem
Schabowe w sezamowej panierce
Rozbite kotlety doprawione solą, pieprzem i przyprawą do grilla