madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Kotlety mielone madi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Danie kojarzące się z dzieciństwem.

Kotlety mielone madi

Składniki:

Kotlety mielone madi

 

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1-2 jajka
  • 1 cebula
  • bułka tarta
  • przyprawa do mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone madi
Cebulę obieramy, drobniutko siekamy. Mięso mielone przekładamy do miseczki, dodajemy jajka, bułkę tartą oraz przyprawy, dokładnie wyrabiamy dłońmi masę mięsną. Następnie z masy formujemy kulki i delikatnie spłaszczamy je dłonią, aby powstały kotlety. Tak przygotowane kotlety obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami i surówką.