beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Kotlety mielone tradycyjne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Kotlety mielone tradycyjne

Składniki:

Kotlety mielone tradycyjne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone tradycyjne
Bułkę namoczyć w  zimnej wodzie, odstawić na godzinę. Odcisnąć i  zmieszać z  jajkami, startym czosnkiem, bułką tartą i  przyprawami. Masę starannie wyrobić i  uformować z  niej kotlety. Kotlety obtaczać w  bułce tartej i  smażyć na dobrze rozgrzanym oleju do zarumienienia z  obu stron. Podawać z  gotowanymi ziemniakami i  z  surówką z  białej kapusty.