ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Kotlety mielone tradycyjne Ani

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

tradycyjne kotleciki bardzo smaczne

Kotlety mielone tradycyjne Ani

Składniki:

Kotlety mielone tradycyjne Ani

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone tradycyjne Ani
mięso mielone myjemy i wkładamy do miski. Dodajemy 1 jajko w całości, posiekany czosnek, drobno posiekaną natkę pietruszki, bułkę tarta oraz sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy, jeżeli trzeba to dosypujemy bułki tartej (tak, żeby mięso się ładnie kleiło w dłoniach). Na patelnię wlewamy olej i nagrzewamy. Z mięsa formujemy małe, płaskie kotleciki i wkładamy na patelnię. Smażymy ok 15 minut obracając co jakiś czas na druga stronę. Podawać na ciepło lub zimno do kanapki:-)