Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Roladki z pieczarkami i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab można przygotować na różne sposoby, ja polecam roladki z pysznym nadzieniem z dodatkiem żurawiny. Tak przygotowane smakują dosłownie każdemu.

Roladki z pieczarkami i żurawiną

Składniki:

Roladki z pieczarkami i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Roladki z pieczarkami i żurawiną

I

Roladki z pieczarkami i żurawiną
Przygotowanie mięsa, mięso kroimy w plastry, rozbijamy. Przygotowanie farszu.

1. Mięso kroję w plastry, delikatnie rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Cebulę, czosnek obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję drobno pokrojone pieczarki oraz żurawinę. Smażę około 10 minut, studzę i łączę z mozzarellą pokrojoną w kostkę.
3. Na każdym kawałku mięsa układam po łyżce farszu.

II

Roladki z pieczarkami i żurawiną
Panierowanie roladek i smażenie na rozgrzanym oleju.

4. Mięso zwijam w roladki, panieruję w mące pszennej w jajkach roztrzepanych widelcem, następnie w bułce tartej.
5. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

III

6. Gotowe, podaję z ulubioną surówką oraz ziemniakami.
7. Smacznego.