Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z cukinią
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i lekko rumienimy na łyżce oleju- studzimy. Cukinię ( jeżeli ma twardą skórkę to obieramy, i usuwamy miąższ) ścieramy na dużych oczkach tarki do warzyw. Przekładamy na sito, delikatnie solimy i odstawiamy na pół godziny. Po tym czasie mocno odciskamy sok. Łączymy mięso z cukinią, cebulą i doprawiamy czosnkiem, maggi i pieprzem. Możemy dodać jeszcze sól ale ostrożnie:) Dodajemy 3-4 łyżki bułki tartej i bardzo dokładnie wyrabiamy masę. Ciasto dzielimy na 6-8 części, każdą obtaczamy w bułce tartej, mocno dociskamy i od razu smażymy. W surowej wersji mięso nie może stać zbyt długo bo podejdzie sokiem z cukinii. Mięso pysznie smakowało z najprostsza sałatką z ogórka, pomidora i cebulki:) Polecam i smacznego:)