Sposób przygotowania:
Mielone kotleciki z królika
Kotlety mielone z królika robię przy okazji innych dań z tego mięsa . Jak zwykle trzeba namoczyć mięso na minimum 36 godzin w maślance . Potem wyjąć i opłukać .Bułkę namoczyć w mleku .Odcisnąć .Obrać mięso z udka króliczego i zmielić razem z cebulą . Pokroić natkę pietruszki i dodać do masy mięsnej.Wymieszać mięsoz jajkiem , natką pietruszki , odciśniętą bułką . Doprawić pieprzem mielonym i solą . Formować małe kotleciki i obtaczać je w mące i bułce tartej . Smażyć na rumiano na gorącym oleju i maśle . Odcedzić marchewkę z groszkiem i kukurydzą ( zostawić kilka łyżek zalewy) .Włożyć do garnka .Wsypać koper . Podgrzać . Doprawić sokiem z cytryny , cukrem , pieprzem . Zaciągnąć szczyptą mąki . Dołożyć kotleciki i dusić na małym gazie przez kilka minut . Podawać z ryżem na sypko lub kremowym puree ziemniaczanym . Kotlety mielone z królika są bardzo delikatne .