Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z jabłkiem
Do mięsa mielonego wbijamy jajko i przyprawy.
W naczyniu namaczamy chleb lub bułkę i po odciśnięciu dodajemy do mięsa.
Jabłko obieramy ze skórki i trzemy na tarce na grubych oczkach, dodajemy do mięsa.
Wyrabiamy masę aż wszystkie składniki się połączą.
Jeśli masa będzie zbyt wodnista można dosypać troszkę bułki tartej.
Po wyrobieniu formujemy kotleciki - ja robiłam małe wałeczki - i smażymy na oleju.
Zamiast jabłka można dodać np: chrzan lub musztardę i też będą wspaniałe.
W naczyniu namaczamy chleb lub bułkę i po odciśnięciu dodajemy do mięsa.
Jabłko obieramy ze skórki i trzemy na tarce na grubych oczkach, dodajemy do mięsa.
Wyrabiamy masę aż wszystkie składniki się połączą.
Jeśli masa będzie zbyt wodnista można dosypać troszkę bułki tartej.
Po wyrobieniu formujemy kotleciki - ja robiłam małe wałeczki - i smażymy na oleju.
Zamiast jabłka można dodać np: chrzan lub musztardę i też będą wspaniałe.
elzbieta8960