Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z pieczarkami i żółtym seremETAP 1:
Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę białą obrać i drobno posiekać. Zeszklić na oleju. Dodać obrane i starte na tarce pieczarki. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Smażyć kilka minut.
Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Zmielić razem z czerwoną cebulą, usmażonymi pieczarkami i odcisnieta bułką.
Mięso doprawić solą, pieprzem i pieprzem ziołowym. Dodac starty drobno żółty ser. Wbić jajko. Dodać majonez i musztardę. Wszystko wyrobić na jednolitą masę mięsną.
Z masy formować kotlety i panierowac je w bułce tartej. Smażyć na patelni na rozgrzanym oleju z obu stron i wykładać na półmisek.
Podawać z ulubionymi dodatkami.