Sposób przygotowania:
Kotlety z podgrzybkami
Podgrzybki oczyść, drobno pokrój.
Masło rozgrzej na patelni, podsmaż grzyby.
Ostudź.
Mieloną wieprzowinę i indyka włóż do miski.
Dodaj grzyby, posiekaną natkę, kaszę mannę i bułkę tartą, wbij jajko, oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Wyrób.
Z masy uformuj podłużne kotlety.
Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, smaż około 10 minut ze wszystkich stron na rumiano.
Masło rozgrzej na patelni, podsmaż grzyby.
Ostudź.
Mieloną wieprzowinę i indyka włóż do miski.
Dodaj grzyby, posiekaną natkę, kaszę mannę i bułkę tartą, wbij jajko, oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Wyrób.
Z masy uformuj podłużne kotlety.
Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, smaż około 10 minut ze wszystkich stron na rumiano.