Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Kotlet z lasu

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Połączenie sera feta z grzybami daje dobry smak.

Kotlet z lasu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlet z lasu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet z lasu
W umytych i osuszonych piersiach nacięłam kieszonki. Natkę posiekałam bardzo drobno, dodałam ser i dobrze roztarłam. Roztarłam z serem. Piersi popieprzyłam (nie solić, bo ser jest słony). W międzyczasie umyłam podgrzybki, osuszyłam i usmażyłam na 2 łyżkach masła (15 min) z pokrojoną w kosteczkę cebulą. Wnętrze każdej piersi posmarowałam serem z pietruszką i włożyłam po 1 łyżce grzybów. Spięłam wykałaczką i panierowałam w cieście zrobionym z jajka i mąki. Na patelni rozgrzałam olej, dodałam łyżkę masła, mały ząbek czosnku i smażyłam kotlety do uzyskania złotego koloru ciasta.
Kotlet z lasu
Kotlety leśne pokazują swoje wnętrze