Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z ryżem
Mięso przekładamy do miski i dodajemy do niego ugotowany ryż, wyciśnięta, uprzednio namoczona bułkę tartą i wbijamy jajko. Masę doprawimy sola i pieprzem i mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy tyle kaszy manny aby masa nie była zbyt luźna i można było formować kotleciki. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
![Kotlety mielone z ryżem Kotlety mielone z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-ryzem-292258.jpg)
![Kotlety mielone z ryżem Kotlety mielone z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-ryzem-292259.jpg)
![Kotlety mielone z ryżem Kotlety mielone z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-ryzem-292260.jpg)
![Kotlety mielone z ryżem Kotlety mielone z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-ryzem-292261.jpg)