WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1914]

Kotlety mielone z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne kotlety mielone z szynki wieprzowej, ze smażoną cebulką i tartą rzodkiewka, smażone na patelni.

Kotlety mielone z rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mielone z rzodkiewką

 

  • Ok. 700 g szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • Kilka dużych rzodkiewek
  • 1 jajko
  • 1,5 bułki kajzerki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soli
  • Duża szczypta pieprzu
  • Mleko do namoczenia bułek
  • Bułka tarta do panierowania
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone z rzodkiewką

ETAP 1:

Bułki namoczyć w mleku. Cebulę obrać i drobno posiekać, zeszklić na oleju. Przestudzić.

Mięso pokroić i zmielić razem z cebulą i odcisnieta bułką. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i musztardę. Wbić jajko. Dodać startą na drobnych oczkach rzodkiewkę. Wszystko wymieszać na jednolitą masę mięsną.

Z masy formować kotlety i panierowac je w bułce tartej. Kotlety smażyć na oleju na patelni na brązowy kolor i wykładać na półmisek.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Kotlety mielone z rzodkiewka
Kotlety mielone uformowane i opanierowane w bułce tartej
Kotlety mielone z rzodkiewka
Starta drobno rzodkiewka dodana do pozostałych składników
Kotlety mielone z rzodkiewka
Majonez, musztarda i jajko dodane do mięsa
Kotlety mielone z rzodkiewka
Mięso zmielone z bułką i smażoną cebulką.