Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki ze świeżego szpinaku
Oberwać liście szpinaku z łodyżek. Dokładnie wypłukać i osuszyć. Zblanszować, ostudzić i zblendować. Dodać przecisnięty czosnek, doprawić do smaku pieprzem i wymieszać.
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Na każdy naleśnik nałożyć farsz szpinakowy i zwinąć naleśniki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem klarowanym.
Ułożyć naleśniki w naczyniu żaroodpornym, dodać na wierzch ser żółty, polać ketchupem. Naczynie włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Zapiec przez około 15 minut.
Z podanych składników przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Na każdy naleśnik nałożyć farsz szpinakowy i zwinąć naleśniki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem klarowanym.
Ułożyć naleśniki w naczyniu żaroodpornym, dodać na wierzch ser żółty, polać ketchupem. Naczynie włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.
Zapiec przez około 15 minut.