Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z jarmużem
Jarmuż myjemy, osuszamy, odcinamy zdrewniałe łodyżki, gotujemy w osolonym wrzątku 5 minut. Ugotowany jarmuż kroimy drobno. Czosnek kroimy drobno. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy chwilę czosnek, wrzucamy jarmuż i smażymy razem.
Mięso opłukujemy, osuszamy, rozbijamy. Każdy kotlet przyprawiamy solą i pieprzem. Na kazdym kotlecie układamy plaster sera i porcję jarmużu, zwijamy w roladki.
Roladki panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złocisto z każdej strony. Roladki przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 200 st. C ok. 40 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Mięso opłukujemy, osuszamy, rozbijamy. Każdy kotlet przyprawiamy solą i pieprzem. Na kazdym kotlecie układamy plaster sera i porcję jarmużu, zwijamy w roladki.
Roladki panierujemy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złocisto z każdej strony. Roladki przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 200 st. C ok. 40 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.