goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kotlety mielone zapiekane z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Niebanalne, pomysłowe i bardzo smaczne.

Kotlety mielone zapiekane z pieczarkami

Składniki:

Kotlety mielone zapiekane z pieczarkami

 

  • mięso mielone 1/2 kg
  • bułka czerstwa 1 sztuka
  • pieczarki 20 dag
  • cebula 2 sztuki
  • śmietana 1 szklanka
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • jaja 2 sztuki

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone zapiekane z pieczarkami
Bułkę namaczamy, odciskamy. Dodajemy razem z jajkiem, z połową posiekanych pieczarek i cebulą do mięsa. Doprawiamy do smaku. Masę wyrabiamy, formujemy kotleciki i obsmażamy na głębokim oleju. Jajko rozkłócamy, dodajemy do śmietany, doprawiamy do smaku. Mięso przekładamy do formy, obkładamy plasterkami pieczarek, polewamy śmietanowym sosem i zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach około 30 minut.