Sposób przygotowania:
Kotlety z kapusty i ziemniaków mięsem drobiowym
1. Ziemniaki obieram i gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzam, tłucze i odstawiam do ostygnięcia.
2. Kapustę drobno szatkuje. Gotuję w wodzie do miękkości>Odcedzam, studzę.
3. Pierś z kurczaka kroję w drobną kostkę, przesmażam ok 10 min często mieszając na oleju.
4. Do miski dodaję utłuczone ziemniaki, kapustę oraz mięso. Dodaję przyprawy,jajko oraz make. Dokładnie mieszam do połączenia składników.
5. Formuję kotleciki, obtaczam w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor z oby dwóch stron.
2. Kapustę drobno szatkuje. Gotuję w wodzie do miękkości>Odcedzam, studzę.
3. Pierś z kurczaka kroję w drobną kostkę, przesmażam ok 10 min często mieszając na oleju.
4. Do miski dodaję utłuczone ziemniaki, kapustę oraz mięso. Dodaję przyprawy,jajko oraz make. Dokładnie mieszam do połączenia składników.
5. Formuję kotleciki, obtaczam w rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażę na złoty kolor z oby dwóch stron.