Sposób przygotowania:
Kotlety mięsno-ryżowe z farszu do gołąbków
Na patelni z olejem podsmażyć drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem, wsypać paprykę i chwilkę razem podsmażać, wystudzić.
Do miski wsypać ugotowany ryż w nie solonej wodzie, kucharka, pieprz mielony czarny i ziołowy, dodać mięso mielone z łopatki, cebulę z patelni, przyprawę w płynie, jajka. Wszystko ręką dokładnie wyrobić do połączenia składników (farsz nakładać na liście gołąbków), z reszty pozostałej formować kotlety nie za grube i nie duże.
Smażyć na gorącym oleju na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, usmażone odkładać na ręcznik papierowy, można je jeść na ciepło i również na zimno.
Do miski wsypać ugotowany ryż w nie solonej wodzie, kucharka, pieprz mielony czarny i ziołowy, dodać mięso mielone z łopatki, cebulę z patelni, przyprawę w płynie, jajka. Wszystko ręką dokładnie wyrobić do połączenia składników (farsz nakładać na liście gołąbków), z reszty pozostałej formować kotlety nie za grube i nie duże.
Smażyć na gorącym oleju na rumiano z każdej strony na średnim ogniu, usmażone odkładać na ręcznik papierowy, można je jeść na ciepło i również na zimno.