Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlety mięsno-ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlety inne niż zwykle, od czasu do czasu mogą zastąpić te "tradycyjne"

Kotlety mięsno-ziemniaczane

Składniki:

Kotlety mięsno-ziemniaczane

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mięsno-ziemniaczane
Słoninę pokroić w drobną kostkę, wytopić na patelni, dodać posiekane cebulki, pokrojone gotowane mięso i razem podsmażyć. Ugotowane ostudzone ziemniaki przemleć razem z cebulą i mięsem w maszynce. Dodać jajko, mąkę, sól i pieprz, dokładnie wyrobić. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron.