misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Kotlety nowozelandzkie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać z warzywnym piure, udekorować plasterkami kiwi. Do tych kotletów znakomicie pasują warzywa z wody....

Kotlety nowozelandzkie

Składniki:

Kotlety nowozelandzkie

 

  • jagnięci udziec bez kości 70 dag
  • serek camembert 120 g
  • kiwi 2 szt
  • masło 2 łyżki
  • ciasto francuskie 400 g
  • sok z cytryny
  • tłuszcz do formy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety nowozelandzkie
Umyte mięso pokroić na 4 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Zostawić na 30 minut. Owoce kiwi obrać ze skórki, pokroić na dość grube plasterki, camembert pokroić na ćwiartki, rozmrożone ciasto francuskie pokroić na cztery kwadraty. Kotlety usmażyć z obu stron na stopionym maśle, przestudzić. Każdy kotlet ułożyć na płacie ciasta, a następnie przykryć je ćwiartką sera i dwoma plasterkami kiwi. Ciasto zawinąć, skleić, ułożyć w formie, posmarować tłuszczem, wstawić do nagrzanego piekarnika (180-190stc), piec ok. 15 minut. Podawać z warzywnym piure, udekorować plasterkami kiwi. Do tych kotletów znakomicie pasują warzywa z wody.

Tagi:

ciasto beza bezy