Sposób przygotowania:
Kotlety nowozelandzkie
Umyte mięso pokroić na 4 kotlety, lekko rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Zostawić na 30 minut. Owoce kiwi obrać ze skórki, pokroić na dość grube plasterki, camembert pokroić na ćwiartki, rozmrożone ciasto francuskie pokroić na cztery kwadraty. Kotlety usmażyć z obu stron na stopionym maśle, przestudzić. Każdy kotlet ułożyć na płacie ciasta, a następnie przykryć je ćwiartką sera i dwoma plasterkami kiwi. Ciasto zawinąć, skleić, ułożyć w formie, posmarować tłuszczem, wstawić do nagrzanego piekarnika (180-190stc), piec ok. 15 minut. Podawać z warzywnym piure, udekorować plasterkami kiwi. Do tych kotletów znakomicie pasują warzywa z wody.