ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Kotlety perskie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z ugotowaną białą fasolą lub fasolowym piure.

Kotlety perskie

Składniki:

Kotlety perskie

 

  • 70 dag baraniny bez kości
  • 4 łyżeczki pasty sardelowej lub 2 filety śledziowe korzenne
  • 8 listków zielonej mięty
  • duży mięsisty pomidor
  • 4-5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka masła

 

Sposób przygotowania:

Kotlety perskie
Oczyszczone z tłuszczu i żył mięso umyć, osuszyć , pokroić na grube kotlety , lekko rozbić tłuczkiem. Czosnek utrzeć z pieprzem,. Pomidor sparzyć , obrać ze skórki , pokroić na małe 4 grube plastry. Filety śledziowe drobno pokroić. Każdy kotlet nadkroić wzdłuż, tak aby powstała kieszeń. Posmarować ją roztartym czosnkiem i pastą sardelową, włożyć po plastrze pomidora , po dwa listki zielonej mięty , spiąć wykałaczką., lekko oprószyć pieprzem i solą, usmażyć z obu stron na silnie rozgrzanym oleju, dodać masło i chwile trzymać na małym ogniu.

Tagi:

beza bezy