kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Kotlety pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Alternatywa dla schaboszczaka

Kotlety pieczarkowe

Składniki:

Kotlety pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety pieczarkowe
Gotujemy pieczarki około 40 minut.Odcedzamy i mielimy w maszynce.Mocno odciskamy z nadmiaru wody.Siekamy natkę pietruszki i dodajemy do pieczarek.Siekamy cebulkę drobniutko,Zeszklamy ją na małej ilości oleju i dodajemy do pieczarek.Wbijamy 1 jajko i całą masę zagęszczamy bułką tartą.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Formujemy 4 kotlety i smażymy je na złoty kolor z każdej strony na oleju.Podajemy na ciepło.Smacznego!

Tagi:

jajko tarta jajka