iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Kotlety pietruszkowo-kalafiorowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wegetariańskie i bardzo smaczne. Często robię takie gdy mam ochotę na kotlety, ale bez mięsa. Świetnie się sprawdzają,.

Kotlety pietruszkowo-kalafiorowe

Składniki:

Kotlety pietruszkowo-kalafiorowe

 

  • 1 kalafior
  • 2 średnie pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • szklanka mleka
  • 1 bułka zwykła
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 2 jajka
  • łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu
  • Gotowe kotlety kalafiorowe podane na płaskim talerzu

Sposób przygotowania:

Kotlety pietruszkowo-kalafiorowe
Kalafior, pietruszkę gotujemy na miękko. Odcedzamy i następnie mielimy. Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy ze wszystkimi przyprawami. Bułkę moczymy w mleku 10 min, odsączamy. Do mielonych warzyw dodajemy jajka, bułkę oraz przyprawy. Formujemy kotlety i smażymy na gorącym oleju na złoto. Następnie odsączamy z tłuszczu.