Kotlety po kijowsku (de volaille)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

polecam Kotlety po kijowsku (de volaille) na niedzielny obiad,super....

Kotlety po kijowsku (de volaille)

Składniki:

Kotlety po kijowsku (de volaille)

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety po kijowsku (de volaille)
Filety oczyścić ze skóry, kostek, chrząstek i błon, opłukać je, osuszyć, lekko rozbić tłuczkiem i zrobić w nich nacięcie. Kotlety osolić i oprószyć pieprzem. W nacięcia włożyć po 12 łyżce masła, ścisnąć brzegi kotletów w miejscu rozcięcia i panierować je w mące, jajku rozbitym z 1 łyżką wody i w tartej bułce. Smażyć kotlety na pozostałym maśle. Gdy się zrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażać 5 minut. Podawać z plasterkiem cytryny lub sosem pieczarkowym oraz z zielonym groszkiem lub szpinakiem.