mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kotlety po mazursku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne zawijasy mięsne z szynką i jajkiem

Kotlety po mazursku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety po mazursku

 

Sposób przygotowania:

Kotlety po mazursku
Ze schabu usuwam kość i dzielę na porcje. Płaty mięsa dobrze rozbijam i solę. Na każdym płacie kładę szynkę pokrojoną w drobną kostkę, wymieszaną z gotowanym jajkiem, pieprzem i imbirem. Zawijam mięso z farszem w rulon, panieruje w dwóch roztrzepanych i przyprawionych solą i pieprzem jajkach i mące.
Następnie roladki smażę na rozgrzanym tłuszczu (oleju) na patelni.
Danie podaję z ziemniakami z wody i surówką ze świeżych warzyw.
Kotlety po mazursku
Szynkę i jajko na twardo kroję w małą kosteczkę, doprawiam
Kotlety po mazursku
Na każdym płacie mięsa kładę farsz z jajka na twardo i szynki
Kotlety po mazursku
Ruloniki mięsa z nadzieniem panieruję w jajku, a potem w mące
Kotlety po mazursku
Smaże roladki na rozgrzanym tłuszczu na patelni na złoty kolor