Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Kotlety pożarskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz nowego przepisu na kotlety? Koniecznie musisz wypróbować przepisu poniżej, jest to wspaniały przepis na danie obiadowe. Moja rodzina zawsze się nimi zachwyca.

Kotlety pożarskie

Składniki:

Kotlety pożarskie

 

Sposób przygotowania:

Kotlety pożarskie

I

Kotlety pożarskie
Przygotowanie wszystkich składników do wyrobienia masy miesnej.

1. Mięso kroję na mniejsze kawałki, czosnek obieram. Mięso, czosnek mielę w maszynce do mielenia mięsa. Jedno jajko oddzielam żółtko od białka. Białko ubijam mikserem. Pozostałe jajka roztrzepuję widelcem i odstawiam na bok do panierki.
2. Do mięsa dodaję, żółtko, bułkę tartą, sól, pieprz, rozpuszczone masło, pianę z białek i wyrabiam masę mięsną. Następnie formuję kotlety owalne

II

Kotlety pożarskie
Panierowanie kotletów i smażenie na rozgrzanym oleju.

3. Każdy kotlet panieruję kolejno w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
4. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju.

III

5. Gotowe, podaję z buraczkami oraz ziemniakami.
6. Smacznego.