Sposób przygotowania:
Kotlety pożarskieprzygotowanie
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i albo siekamy dość drobno, albo mielimy w maszynce do mięsa na dużych oczkach razem z cebulą. Cebulę możemy pokroić w kostkę i zrumienić na łyżce masła i dopiero zmielić. Do zmielonego mięsa ścieramy 3 jajka ugotowane na twardo- jajka możemy również zmielić w maszynce, będzie szybciej :) Dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, 2 żółtka,bułkę tartą posiekaną cebulkę lub szczypiorek. Doprawiamy na ostro pieprzem i solimy do smaku. Na końcu dodajemy białka ubite na sztywno.
formowanie
Mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki na około pół godziny. Po tym czasie formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na małym ogniu ale gorącym oleju z dodatkiem masła na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku lub serwetce z nadmiaru tłuszczu i podajemy.
Smacznego:)
Alex_M
reanja