A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Kotlety rybne

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

domowe delikatne kotleciki z przemyconymi warzywami ;-)))

Kotlety rybne

Składniki:

Kotlety rybne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne
Rybę i warzywa mielimy,dodajemy żółtka,sól,pieprz,mąkę i bułkę tartą,jej ilość zależy od wilgotności masy rybnej.Ubijamy pianę z białek i łączymy z masą,formujemy kotleciki i smażymy na średnim ogniu,na złoto.Najpierw tłuszcz powinien być gorący,wtedy ryba wciągnie mniej tłuszczu,potem zmniejszamy płomień.Podajemy z surówką ze świeżych warzyw.SMACZNEGO.

Tagi:

jajko tarta jajka