marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kotlety rybne w chipsowej panierce.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Rybę rozmrozić,opłukać,osączyć,zmielić,dodać opłukany i siekany szczypiorek,jajko i przyprawy.Formować kotlety,obtoczyć i smażyć z obu stron

Kotlety rybne w chipsowej panierce.

Składniki:

Kotlety rybne w chipsowej panierce.

 

  • 75 g.mintaja mrożonego,
  • pęczek szczypiorku,
  • 2 jajka,
  • panierka z pokruszonych chipsów,np.Lajsów,
  • olej do smażenia,
  • pieprz,
  • sól(może być czosnkowa).

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne w chipsowej panierce.
Mintaja rozmrozić,opłukać,osączyć,zmielić,dodać opłukany i sieka-
-ny szczypiorek,jajko i przyprawy.Formować masę na średnie kotlety,obtoczyć w jaju i panierce z chipsów.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Podawać z surówką i makaronem lub ziemniakami z wody.