renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Kotlety rybne z dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Coś innego z ryb, ale naprawdę smaczne.

Kotlety rybne z dorsza Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety rybne z dorsza

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne z dorsza
Dorsza, jeśli jest mrożony to rozmrozić, pokroić dość drobno, dodać jajko, mąkę, płatki i bułkę tartą, wymieszać. Następnie doprawić przyprawą do ryb, wymieszać. Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu odsączyć nadmiar oleju na ręczniku papierowym.
Kotlety rybne z dorsza
Filet z dorsza po rozmrożeniu pokroić na drobne cząstki.
Kotlety rybne z dorsza
W misce wynieszać razem rybę z jajem, mąką, bułką tartą, płatkami i doprawić przyprawą.
Kotlety rybne z dorsza
Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju.