Dj.Relax

Dj.Relax

Kucharz
[Przepisów: 24]

Kotlety ryżowe z selerem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety ryżowe z selerem podawać z sałatkami, surówkami lub zieloną sałatą.

Kotlety ryżowe z selerem

Składniki:

Kotlety ryżowe z selerem

 

  • pół szklanki ryżu
  • pół kg selera
  • pół małej puszki koncentratu pomidorowego
  • 2 jajka
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety ryżowe z selerem
Selery umyć i ugotować w skórce, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ryż ugotować na sypko wymieszać z selerem, koncentratem pomidorowym, posiekaną natką pietruszki i jajkami, doprawić. Formować kotlety, każdego obtaczać w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.